bitcoin, ethereum, ripple

Top 10 Mest Populære Kryptovaluta Kurser i 2022

Kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum har en voksende track record med at holde og stige i værdi over tid, selvom de seneste fald har ødelagt markedet, mens mindre kendte kryptoer betragtes som meget mere spekulative og uforudsigelige.

Her er de største kryptovalutaer efter den samlede dollarværdi af de eksisterende mønter, det vil sige markedsværdien. For at handle med crypto, kræver det at du har en handelsplatform som f.eks. Coinbase.
Data er fra CoinMarketCap.com pr. 13. maj 2022.

1. Bitcoin (BTC)

 • Pris: $30.650
 • Markedsværdi: $582 milliarder

Som indbudsmanden for kryptovaluta-æraen er Bitcoin stadig den mønt, folk generelt refererer til, når de taler om digital valuta. Dens mystiske skaber, Satoshi Nakamoto, debuterede med valutaen i 2009, og den har været på en rutsjebanetur siden da. Det var dog først i 2017, at kryptovalutaen brød ind i den folkelige bevidsthed.

2. Ethereum (ETH)

 • Pris: $2.114
 • Markedsværdi: $255 milliarder

Ethereum – navnet på cryptovaluta-platformen – er det andet navn, du med størst sandsynlighed vil genkende i kryptorummet. Systemet giver dig mulighed for at bruge ether (valutaen) til at udføre en række funktioner. Det smarte kontrakt aspekt af Ethereum hjælper med at gøre det til en populær valuta, som bl.a. også bruges til at handle NFT’er (non fungible token).

3. Tether (USDT)

 • Pris: $1,00
 • Markedsværdi: $79 milliarder

Tethers pris er forankret til $1 pr. mønt. Det er fordi det er det, der kaldes en stablecoin. Stablecoins er bundet til værdien af ​​et specifikt aktiv, i Tethers tilfælde, den Amerikanske Dollar. Tether fungerer ofte som et medium, når handlende flytter fra en kryptovaluta til en anden. I stedet for at gå tilbage til dollars, bruger de Tether. Nogle mennesker er dog bekymrede over, at Tether ikke er sikkert støttet af dollars, der holdes i reserve, men i stedet bruger en kortsigtet form for usikret gæld.

4. Binance Coin (BNB)

 • Pris: $307,89
 • Markedsværdi: $50 milliarder

Binance Coin er kryptovalutaen udstedt af Binance, blandt de største kryptobørser i verden. Selvom Binance Coin oprindeligt blev oprettet som et symbol til at betale for nedsatte handler, kan Binance Coin nu bruges til betalinger samt køb af forskellige varer og tjenester.

5. USD Coin (USDC)

 • Pris: $1,00
 • Markedsværdi: $50 milliarder

Ligesom Tether er USD Coin en stabil mønt knyttet til dollaren, hvilket betyder, at dens værdi ikke bør svinge. Valutaens grundlæggere siger, at den er understøttet af fuldt reserverede aktiver eller dem med “ækvivalent dagsværdi”, og disse aktiver holdes på konti hos regulerede amerikanske institutioner.

6. XRP (XRP)

 • Pris: $0,4518
 • Markedsværdi: $22 milliarder

Tidligere kendt som Ripple og skabt i 2012, tilbyder XRP en måde at betale i mange forskellige virkelige valutaer. Ripple kan være nyttig i grænseoverskridende transaktioner og bruger en tillidsfri mekanisme til at lette betalinger.

7. Cardano (ADA)

 • Pris: $0,58
 • Markedsværdi: $20 milliarder

Cardano er cryptovaluta-platformen bag ada, navnet på valutaen. Oprettet af medstifteren af ​​Ethereum bruger Cardano også smarte kontrakter, der muliggør identitetsstyring.

8. Solana (SOL)

 • Pris: $53,18
 • Markedsværdi: $18 milliarder

Solana, der blev lanceret i marts 2020, er en nyere kryptovaluta, og den fremhæver sin hastighed ved at gennemføre transaktioner og den overordnede robusthed af sin “web-skala” platform. Udstedelsen af ​​valutaen, kaldet SOL, er begrænset til 480 millioner mønter.

9. Binance USD (BUSD)

 • Pris: $1,00
 • Markedsværdi: $17 milliarder

Binance USD er en dollarstøttet stablecoin fra kryptobørsen Binance i samarbejde med Paxos. Binance USD blev lanceret i 2019 og er reguleret af New York Department of Financial Services. BUSD kører oven på Ethereum blockchain.

10. Dogecoin (DOGE)

 • Pris: $0,09267
 • Markedsværdi: $12 milliarder

Dogecoin, der oprindeligt blev skabt som en joke efter optakten i Bitcoin, tager sit navn fra et internetmeme med en Shiba Inu-hund. I modsætning til mange digitale valutaer, der begrænser antallet af eksisterende mønter, har Dogecoin ubegrænset udstedelse. Det kan bruges til betalinger eller til at sende penge. Elon Musk har tidligere hypet denne mønt via Twitter.

Du finder alle data og kryptovaluta kurser hos CryptoRunner.

Konklusion

Kryptovalutamarkedet er et vilde vesten (selv om det ser ud til, at den amerikanske regering er indstillet på at tage en mere aktiv rolle i at overvåge kryptorummet), så dem, der spekulerer i disse digitale aktiver, bør ikke lægge flere penge ind, end de har råd til at tabe. Volatiliteten har været intens, med kryptoaktiver, der svinger betydeligt i 2022. Markedet har væltet, siden det nåede alle tiders højder i november 2021.

Dog skal det siges, at det samme har det generelle aktiemarkede. Vi tror at krypto er kommet for at blive, og ser at flere og flere selskaber accepterer betaling via de store kryptovalutaer.

Crypto Valuta
Kan jeg købe kryptovaluta i Danmark?

Ja, du kan godt handle med krypto i Danmark, men det kræver at du bruger en platform som f.eks. Coinbase. Du kan på nuværende tidspunkt ikke bruge Nordnet, Saxo, eller lignende.

Er kryptovaluta svindel?

Nej, kryptovaluta er ikke svindel, men en decentraliseret måde at handle med værdi og mønter, på en børs som altid har åben. Fremtiden for kryptovaluta ser lyd ud.

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk