LG ultra gamer skaerm

De 10 VILDESTE Skærme Til Gaming Lige Nu

Der findes mange forskellige typer skærme, men den bedste gamer skærm kan du læse mere om her.

En god gamer-skærm bør have mindst 1920 x 1080 opløsning samt 144 Hz opdateringshastighed og 1 ms responstid. Hvis du er på udkig efter en ny gaming monitor, er disse de bedste muligheder.

Vores liste viser desuden også den bedste skærm til hjemmekontor, når du skal have sat din pc op derhjemme. Se med nedenfor og find din nye pc skærm.

Vi har samlet de 10 bedste pc skærme lige nu i 2024.

930x600 DK BDUGS 1

LG UltraGear 27GP850

LG 27GP850-B er en imponerende 27 tommer skærm med en 1440p IPS-skærm. Den første ægte erstatning til de meget populære LG 27GL850-B og LG 27GN850-B, den leverer en fremragende spiloplevelse. Den har enestående lav inputlag og et stort udvalg af spilfunktioner, inklusive black frame insertion (BFI), og den understøtter både AMD FreeSync og NVIDIA G-SYNC teknologier med variabel opdateringshastighed (VRR).

Bevægelsen er utrolig klar og jævn, med meget lidt sløring bag objekter i hurtig bevægelse og ingen overskridelse i den ‘normale’ overdrive-tilstand. Den har stor lysstyrke i SDR og god reflektionshåndtering, så blænding burde ikke være et problem. Den leverer fantastiske farver i SDR, og den har bemærkelsesværdig gradienthåndtering.

Hvilken Gamer Skærm skal jeg købe?

At have en gaming-pc kan minde meget om at være bilentusiast. Du vil have de bedste tilgængelige dele, indstille dem til din smag, og køre bedst muligt. Det sjove er, at selv med det bedste grafikkort og CPU, kan en gaming-pc ikke demonstrere sin fulde herlighed uden en solid gaming-skærm.

Men hvad skal man kigge efter? Skærme er spækket med utallige valgmuligheder og en række specifikationer: 1080p, 2160p, 4K, HDR, opdateringshastighed, responstid, farveskala, IPS, ultrawide, buede/curved og så videre.

Med så mange muligheder, hvor begynder du, og hvordan ved du, hvad der betyder mest? Det bliver nemmere at vælge den ideelle gamingmonitor, når du beslutter dig for den opløsning, du ønsker, og forstår, hvordan forskellige funktioner vil påvirke din oplevelse. Prisen har selvfølgelig også betydning, men med udsalgsperioder som Black Friday, Prime Day og generelle tilbud i løbet af året, kan priserne være mere fleksible for den tålmodige shopper.

Her er et kig på de vigtigste funktioner, du ønsker i en skærm, samt nogle anbefalinger til, hvad du skal købe.

Gaming Monitor

Opløsning

Den første ting at tænke på er skærmens opløsning. Dette afhænger helt af, hvad dit grafikkort er i stand til. Det nytter ikke noget at anskaffe sig en 4K-skærm, for eksempel, hvis dit grafikkort kun kan klare den lavere opløsning på 1080p. Den eneste advarsel til det ville være, hvis du planlægger at opgradere snart og vil “fremtidssikre” ved at få en skærm med højere opløsning, før du får den nye GPU.

Hvis du leder efter et nyt grafikkort til din nye skærm, kan du læse vores opsummering af de bedste grafikkort til pc-spil ved enhver opløsning.

1080P

Standard 1080p-skærme har en opløsning på 1920×1080 pixels. Dette er stadig den mest populære opløsning til spil, ifølge Steam-hardwareundersøgelsen. Grafikkort i denne serie inkluderer Nvidia GeForce GTX 1650 Super, GeForce GTX 1660 Super (vores foretrukne 1080p GPU) og AMD Radeon RX 5500 XT.

Fordelen ved 1080p er, at det er den mest overkommelige slags skærm, du kan få, og er let tilgængelig stort set overalt.

1440P

Skridtet op fra 1080p er 2560×1440 pixels, en fin mellemvej mellem 1080p og 4K. Disse 1440p-skærme betragtes i vid udstrækning som PC-gaming’s sweet spot. De giver et mærkbart fidelity-boost over 1080p-skærme uden at tvinge dig til at bryde dit budget. Solide valg til grafikkort i denne serie inkluderer vores foretrukne 1440p-grafikkort GeForce RTX 3070 samt Radeon RX 6800.

4K

Endelig er der 4K, som også kaldes UHD (ultra-high definition) og har en opløsning på 3860×2160 pixels, der tilbyder fire gange antallet af pixels på 1080p (dobbelt tæthed i både bredde og højde). Det er den mest eftertragtede opløsning på grund af dens suveræne klarhed, og når det parres med HDR (high dynamic range), giver 4K et utroligt billede. For at spille på en 4K-skærm uden visuelle kompromiser har du brug for et avanceret grafikkort såsom GeForce RTX 3080 eller AMDs Radeon RX 6800XT.

8K

Vi er også i de tidlige dage af 8K, som tilbyder fire gange så mange pixel som 4K. Men spil på 8K er dyrt, og spilindustrien er der ikke endnu. Entusiaster kan selvfølgelig adoptere tidligt med GeForce RTX 3090, men det er ikke billigt, og du vil sandsynligvis få bedre værdi fra 4K i øjeblikket.

Refresh rate og responstid

Opdateringshastighed er en af ​​nøglefunktionerne til spil, da den er så tæt knyttet til billedhastigheder. En skærms opdateringshastighed angiver, hvor ofte den viser et nyt billede målt i hertz. Grundlæggende er der et 1:1 forhold mellem opdateringshastigheden produceret af skærmen og billederne per sekund (fps), der er skubbet ud af grafikkortet. Så en skærm med en opdateringshastighed på 60Hz kan vise op til 60 billeder i sekundet, hvilket betragtes som minimumsstandardbilleder pr. sekund for pc-spil. Et spil med 30 fps kan stadig spilles, men 60 fps er altid målet.

Generelt med højere billedhastigheder virker spilbevægelser jævnere, reagerer hurtigere og ser generelt bedre ud. Derfor er monitorer med højere opdateringshastighed populære valg. En 144Hz-skærm kan for eksempel vise mere end dobbelt så mange billeder som en 60Hz-skærm med det relevante grafikkort.

Når du først har prøvet en 120Hz eller 144Hz, er det svært at gå tilbage til 60Hz, selv for produktivitetsopgaver. Hvis du er en e-sports-entusiast, er blærende 240Hz og endda 360Hz paneler tilgængelige, men de er meget dyre og begrænset til 1080p opløsning.

Ud over opdateringshastigheden er svartider også en vigtig faktor. Det dikterer, hvor hurtigt det tager en skærm på pixelniveau at skifte fra én farve til den næste. Et lavere tal er bedre her, da en dårlig responstid kan forårsage spøgelser og andre visuelle artefakter. Mange skærme har en responstid på 5ms eller 4ms, hvilket er acceptabelt, selvom 1ms (eller nogle gange endda lavere) er bedst til spil.

Adaptive Sync

Dernæst har vi adaptiv synkronisering. Denne funktion synkroniserer opdateringshastigheden mellem dit grafikkort og din skærm. Ideen er, at når både grafikkortet og din skærm er synkroniseret, er der mindre chance for, at skærmen “rives i stykker”.

Adaptiv synkronisering kommer i to varianter: Nvidia G-Sync og AMDs royaltyfrie FreeSync. Det sidste er langt det mest almindelige og det billigste for producenter at tilføje, og det er måske derfor, Nvidias GeForce-grafikkort nu fungerer med FreeSync. Det er fint at bruge FreeSync med et GeForce-kort, men for den virkelig bedste ydeevne er det stadig bedre at bruge G-Sync med Nvidia-kort.

Adaptive sync - gamer skærm
billede fra viewsonic.com

Skærmstørrelse

Skærmstørrelse til computerspil afhænger virkelig af personlige præferencer. Den ene ting at huske på er, at skærmstørrelse, opløsning og pixeltæthed alle er relaterede. Generelt gælder det, at jo større antal pixels pr. tomme (ppi), jo bedre er billedet. Tæthed korrelerer med skarphed. Der er alle slags ppi-beregnere online for at finde ud af, hvad du kan forvente ved hver opløsning.

Hvis du for eksempel har en 24-tommer 1080p-skærm, vil dit antal være lidt mindre end 92 ppi, hvilket er respektabelt for 1080p. Ved 32-tommer falder ppi dog til under 70. Opgrader til 1440p, og en 32-tommer skærm får omtrent det samme ppi som den 1080p 24-tommer skærm, og en 4K-skærm på 32 tommer er næsten 138 ppi.

Generelt vil enhver moderne skærm, der er mellem 24 og 32 tommer, være fint til spil. Det er klart, at jo højere opløsning, jo højere pixelantal, hvilket forbedrer billedkvaliteten. Men hvis du elsker forestillingen om en stor skærm og kun har råd til en 1080p-skærm i den størrelse, skal du bare gå efter det.

High Dynamic Range

Enhver på markedet for en 4K-skærm bør seriøst overveje at tilføje HDR, hvis de har råd til det. HDR giver mulighed for et drastisk bredere udvalg af farvevariationer, hvilket betyder et generelt bedre billede. Forskellen mellem HDR og ikke-HDR er simpelthen fantastisk.

Hemmeligheden er dog, at kvaliteten af HDR er afhængig af skærmens lysstyrkeniveau. Hvis en HDR-skærm er mindre end 1.000 nits, køber du egentlig bare markedsføringshype. Billedet på en “HDR-klar” skærm kan være marginalt bedre end en gennemsnitlig 4K-skærm, men for at få ægte HDR har du brug for en lys skærm, og det vil koste dig.

SDR HDR - gamer skærm

Paneltyper og farveskala

Der er to hovedtyper af paneler, der bruges til gaming-skærme: TN og IPS (forkortelse for henholdsvis twisted nematic og in-plane switching, som beskriver deres forskellige underliggende pixel-gengivelsesteknologi.) Begge kan være velegnede til gaming, så det kommer virkelig an på hvad du foretrækker. (Der er en tredje paneltype kaldet VA – lodret justering – som stort set deler forskellen mellem TN-hastigheder og IPS-farvegengivelse med fremragende kontrastforhold.)

TN-paneler har en tendens til at have lavere responstider, hvilket betyder mindre chance for “ghosting”-problemer, hvor visuelle artefakter kortvarigt forbliver på skærmen. Men TN-paneler har en smallere betragtningsvinkel. F.eks. er din skærm en smule vinklet – kan det være sværere at se detaljer, især i mørkt oplyste scener.

TN-paneler har også et mere “udvasket” look, hvor farverne ikke popper på samme måde, som de gør på en IPS-skærm. Alligevel foretrækker nogle spillere at have de lavere responstider på trods af farve- og betragtningsvinklen.

IPS er i mellemtiden en visuel godbid, men du får ikke de 1 millisekunds responstider som med TN. I hvert fald ikke typisk. I omkring et år nu har der været IPS-skærme med 1 ms responstider, men de plejer at være dyrere.

Farverum er i mellemtiden, hvor trofast en skærm er over for et defineret sæt farver såsom sRGB eller AdobeRGB. Nøjagtige farver er altid bedre, men det er vigtigst for indholdsskabelsesarbejde.

IPS VS VA - gamer skærm

Buede skærme, ultrawide skærme og billedformater

For det meste, når du ser på en standardskærm, ser du på en skærm med et 16:9 billedformat. Men når du begynder at se på en buet skærm, vil du støde på ultrabrede skærme med billedformater som 21:9. Disse typer skærme er generelt mere fordybende, men de ser anderledes ud, end du er vant til, og har en “læringskurve” på et par dage, før de føles naturlige.

Buede skærme er spændende, da de tilføjer dybde blot ved at ændre skærmens form. Kurven af ​​en skærm vises som “R”, som står for radius, eller hvor stor skærmen ville være, hvis den dannede en hel cirkel. En 1000R-skærm ville danne en cirkel med en radius på 1.000 mm eller 1 meter, for eksempel.

Nogle mennesker elsker disse typer skærme, især med spil, der har store udsigter, såsom kørespil eller flysimulatorer.

Buede skærme og ultrawides er flotte at se på, men de er også 100 procent “luksus”-funktioner. Specifikationer såsom adaptiv synkronisering, skærmopløsning og HDR er alle ting, der bør prioriteres, før du begiver dig ind på dette område. Ganske vist er mange af disse vigtige funktioner almindelige på premium buede og ultrabrede skærme.

Se også vores anmeldelse af 3 gode gaming skærme her.

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk