gamer pc setup

Byg Din Egen Ultimative Gamer PC

Hvad er vigtigt at vide når du skal købe, eller bygge din egen gamer pc? Vi har samlet alt, hvad du har brug for at vide, før du køber din nye gamer computer.


Hvis det er første gang du står over for at skulle bygge din egen gamer computer, har du uden tvivl en masse spørgsmål om, hvad du skal vælge. Hvilken cpu er bedst? Hvor dyrt er et nyt grafikkort? osv.

I denne artikel, kan du hurtigt og nemt finde alt den information, du har behov for, før du køber din nye gaming PC.

Computer gaming er for mange en lidenskab, og anses for en dyr hobby. Derfor er det vigtigt at du vælger en PC, som kan følge med og køre de spil du gerne vil spille. De mest populære spil for tiden er spil som Fortnite og Minecraft. Begge har minimumskrav, som din gaming computer skal opfylde for at kunne køre spillet ordentligt, uden problemer og lag.

De vigtigste ting du skal kigge efter:

gamer pc og gaming computer

Pris

Det første, de fleste kigger på, er selvfølgelig prisen. Hvad er dit budget og hvordan passer det i forhold til dine krav til ydeevne. 

Nedenfor har vi lavet en opdeling i tre forskellige prisklasser, med udgangspunkt i danske Shark Gamings katalog med gaming computere.

PrisklasseHvad du får for pengene
3.499 – 9.499 kr.En kraftig gamer pc til prisen som kommer med den nyeste generation hardware. Et minimalistisk design. Bronze certificeret strømforsyning. En PC i denne prisklasse er et godt udgangspunkt som kan følge med de fleste populære spil titler på markedet. Disse PC’er kan altid opgraderes med bedre og/eller nyere hardware, når det kommer på markedet, eller der bliver plads i budgettet.  
9.499 – 20.499 kr.I denne kategori får du en seriøs gaming computer. De fleste vil kunne få opfyldt alle deres behov og ønsker i denne prisklasse.Her får du alt du behøver, lydløst vandkøling, high-end strømforsyning, kabinet, gaming RAM og bundkort. Som med alle PC’er kan disse selvfølgelig også altid opgraderes. Men med en PC i denne prisklasse er du sikret at den kan følge med de nyeste spil i mindst 4-5 år.
14.999 – 28.999 kr.Her er vi i den dyre ende. Vælger du en computer i denne prisklasse, er du typen der bestemt ikke går ned på udstyr. Her får du alt i high-end. I denne klasse får, du ud over det bedste grafikkort, hurtigste CPU, gaming RAM, lynhurtige M.2 NVMe SSD lagring og kabinet også dedikeret gaming lydkort og gaming netkort. Du behøver aldrig at være urolig for FPS drops i selv de mest krævende spil.Med en gaming computer fra denne klasse går der meget længe inden du behøver at bekymre dig om at opgradere eller udskifte dele.

CPU & RAM

Når du skal vælge processor, også kaldet CPU, er der i øjeblikket to forskellige producenter du kan vælge mellem: AMD og Intel. Når der kommer til at vælge mærke kan det være svært at gennemskue hvilket er bedst. AMD har dog inden for den sidste årrække overhalet Intel indenom på næsten alle punkter, ydelse holdt op mod pris og leveringsdygtighed. Det kan også være svært at læse sig frem til, hvilken er bedst da gamere har det med AMD og Intel som resten af verden har det med Pepsi og Coca Cola. Nogle sværger til det ene og nogle til det andet. 

Det bedste udgangspunkt, hvis man ikke har forstand på alle de forskellige generationer og modeller, blot at beslutte sig for det ene eller andet mærke og så vælge den nyeste. På den måde fremtidssikrer du dig selv bedst muligt.

Det kan hurtigt blive uoverskueligt blot at finde en processor(CPU) som passe til dine behov. Her kan Shark Gamings udvalg af CPU’er måske igen være en stor hjælp. De har rig mulighed for at søge og sortere, så du nemt kan finde den helt rigtige CPU.

amd ryzen cpu
RAM

Når det kommer til RAM, har du brug for 16 GB hukommelse. Den gennemsnitlige pc kan multitaske rimeligt godt med 8 GB hukommelse. Men 16 GB er stort set det minimum, du har brug for, når du spiller, fordi spil er meget mere krævende end at surfe på internettet eller bruge kontorrelateret software.

Når du har mindst 16 GB RAM, kan du roligt spille, uden at der er nogen flaskehalse, når dit system indlæser nye data til et hurtigt bevægende spil.

Ikke alle RAM er ens. DDR5 er den nyeste og hurtigste RAM, men mange systemer bruger DDR4. Undgå alt, hvad der er lavere end DDR4.

For Intel-processorer skal du bruge RAM der kører ved 3.200 MHz for den bedste ydeevne, mens AMD-systemer kan klare 3.600 MHz. Langsommere RAM vil virke, men du kan opleve, at din pc lider af en flaskehals, når den skal behandle data.

AMD har sin Ryzen 5-serie, som du højst sandsynligt støder på i et normalt gaming-pc-system, men de producerer også deres Ryzen 9-serien som er til high-end gaming.

Alternativt har Intel i9-serien til high-end gaming og i5 og i7 til mere overkommelige priser, mens de stadig er gode gaming. Processorverdenen er en forudsigeligt hurtig bevægende arena. Men som tidligere nævnt kommer du aldrig galt afsted hvis du holder dig til de højere tal og de nyeste processorer (både for Intel og AMD).

Grafikkort

Det vigtigste komponent i enhver gamer PC er dens grafikkort. Grafikkortet er det, der gør dig i stand til at spille spil i høj opløsning og med så høj grafisk kvalitet som muligt. De er også en af ​​de dyreste komponenter til PC for tiden.

Kig efter:

  • Et kort, der er egnet til at spille med minimum 1080p opløsning og hvis dit budget tillader det helt op til 4K opløsning.
  • Den mest kraftfulde GPU-processor, du har råd til da dette også vil være den bedste.
  • Den mest GPU RAM (grafikkortet har lige som computeren sine egne RAM), du har råd til.
  • ALTID køb nyt! Da du med brugte kort risikerer at få fingrene i et grafikkort som har været brugt til krypto mining. Skulle dette ske, vil du få et grafikkort som er mere eller mindre brændt ud og som ikke vil kunne yde noget som helst.

To virksomheder leverer grafikkort: AMD og Nvidia. I øjeblikket leverer Nvidia de bedste grafikkort med deres RTX 30-serie. Hvis penge ikke er et problem, er GeForce RTX 3090 Ti det bedste grafikkort, men du er mere tilbøjelig til at støde på RTX 3060- eller 3070-serien, når du køber en gamer computer.

gamer pc RTX grafikkort

Hvis du ønsker at spille spil i 4K-opløsninger, eller med grafiske indstillinger på høj eller ultrahøj, er RTX 30-serien typisk det bedste valg.

AMD er stadig værd at være opmærksom på, hvis du er på et strammere budget med RX 6000-serien, der er værd at overveje. Disse kort er velegnede til at spille spil med 1080p-opløsninger og lidt lavere grafiske detaljeniveauer. De fleste spil kan køre på 1080p eller lavere grafik niveauer, hvis du er villig til at gå på kompromis.

Lager – Harddisk vs. SSD

De fleste gamer pc’er anvender Solid State Drives (SSD’er) til lagring. Hvis du ser en “gamer computer”, der kun tilbyder almindelig harddisklagring, skal du springe den over. Den eneste undtagelse er, hvis der tilbydes SSD-lagring og en harddisk (HDD) ud over, da denne HDD kan bruges til at lagre filer eller spil som ikke kræver høj ydelse på.

SSD-lagring er en af ​​de nemmeste måder at få din gaming-pc til at yde det maksimale på. Din pc kan læse filerne hurtigere med en SSD, hvilket reducerer indlæsningstider (load time) for dine spil, såvel som din PC generelt.

Det er vigtigt at sørge for at købe så meget SSD-lagerplads som muligt. Nogle PC’er tilbyder kun 256 GB SSD lagerplads, og med de nyeste spil som Call of Duty: Vanguard, der kræver over 100 GB plads, vil du ikke være i stand til at installere yderligere spil på én gang. I stedet bliver du nødt til at afinstallere spil ofte for at have plads, hvilket hurtigt bliver irriterende og trættende.

Byg eller tilpas din egen Gamer PC

Står du for at skulle købe en ny gamer PC er Shark Gaming et godt sted at starte. De har lette og overskuelige setups og priser, så du nemt og hurtigt kan finde en god og billig gamer PC som passer til dine behov. Shark Gaming tilbyder også at du kan konfigurere deres standard produkter, så hvis du finder en gamer PC som næsten opfylder dine behov. Men der lige mangler det sidste, kan du blot klikke konfigurer på produktet og opgradere den del du ønsker.

gamer pc fra shark gaming

Er du mere til en laptop? Så kan du også købe en bærbar til gaming hos Shark Gaming.

Husk tilbehør!

Hvis du står overfor en størrer opgradering af dit gaming setup, eller er førstegangs PC køber. Så husk at købe alt det nødvendige tilbehør, gamer skærm, tastatur, mus og musemåtte. Her er det igen vigtigt at vælge det rigtige, specielt når det kommer til en gamer skærm. Det vigtigt at købe en som kan følge med din nye gamer PC. Hvis du ikke har en god nok skærm får du aldrig det meste ud af computeren.

Når du skal købe skærm er det vigtigt at kigge på Hertz(hz) og responstid i millisekunder(ms). De fleste i dag vil gerne have en gamer skærm med minimum 165hz og responstid på 1 ms.(millisekunder). Så længe disse krav er opfyldt er opløsning og skærmstørrelse op til en selv.

Tjek vores “Top 3 Bedste Gamer Skærme” artikel for mere inspiration til at købe den bedste skærm til gaming.

Hvad koster en gamer computer?

Hvis du gerne vil købe en færdigbygget gaming pc, så kan du godt finde en god en, som kan køre de mest almindelige og populære spil til omkring 6.000 kroner.

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk