Blockchain til kryptovaluta

Hvad Er Blockchain? – Det Grundlæggende

Her kan du lære det mest basale omkring Blockchain teknologien. Vi går igennem de grundlæggene principper, og perspektivere det til et hverdagseksempel vi alle kender.

Blockchain, som også bliver omtalt “Distributed Ledger Technology (DLT)”, gør det umuligt at ændre i historikken på et digitalt aktiv, og dermed umuligt at snyde. Tilmed gøres alle ændringer gennemsigtige ved brug af decentralisering og kryptografisk hashing.

En simpel måde at forklare teknologien på, er ved at perspektivere det til et Google docs dokument. Når man opretter et docs dokument og deler det med en gruppe mennesker, bliver dokumentet distribueret i stedet for kopieret eller overført. Dette skaber en lokal distributionskæde, der giver alle i gruppen adgang til dokumentet på samme tid. Der er ingen, der bliver låst ude imens en anden person redigere i dokumentet. Alle ændringer bliver nemlig registreret med det samme, hvilket gør alle ændringer helt gennemsigtige.

Tecknologien er dog lidt mere kompliceret end et Google docs dokument, men ideén illustrerer blockchain meget godt. Nedenfor følger en oversigt over det grundlæggende i teknologien:

  • En Blockchain er en database, der gemmer krypterede blokke af data og derefter kæder dem sammen for at danne “den eneste kilde til sandheden” (SSOT) for dataene.
  • Digitale aktiver bliver distribueret i stedet for kopieret eller overført, hvilket gør det umuligt at ændre historikken på en registrering af et aktiv.
  • Aktivet er decentraliseret, hvilket gør den gennemsigtig for offentligheden, og samtidig kan den tilgåes på alle tidspunkter (ligesom et Google docs dokument).
  • En gennemsigtighed over alle ændringer, og en offentlig finans bevarer dokumentets integritet, hvilket skaber tillid til aktivet.
  • Blockchains sikkerhedsforanstaltninger og offentlige finans gør det til en førsteklasses teknologi for næsten enhver sektor.
BIllede af Blockchain på en iPad

Ofte stillede spørgsmål om Blockchain:

Hvad er Blockchain, og hvordan fungere det?

Blockchain er et system til at registrere information på en måde, der gør det svært eller umuligt at ændre, hacke eller snyde systemet. En blockchain er i bund og grund en “digital hovedbog” over transaktioner, der duplikeres og distribueres på tværs af hele netværket af computersystemer der benytter blockchain.

Hvad er en hutig om simpel definition på Blockchain?

Blockchain er en delt, uforanderlig “hovedbog”, der letter processen i at registrere transaktioner og spore aktiver i et forretningsnetværk. Et aktiv kan være materielt (f.eks. et hus, en bil eller kontanter) eller immaterielle (f.eks. cryptovaluta, patenter og ophavsrettigheder)

Læs også:

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk