usb-c kabler

USB-C Bliver Et Lovkrav i EU

Det er slut med, at bøvle med at finde den rigtige oplader til sine høretelefoner. I EU er man nemlig nået til enighed om, at indføre et fælles opladerstik for alle bærbare enheder.

Hvad betyder det?

EU-landene og lovgiverne i EU er blevet enige om en aftale, der skal sikre et fælles opladerstik i EU. Det betyder, at fra efteråret 2024 skal alle bærbare enheder solgt i EU-landene benytte USB-C som opladerstik.
Tiltaget skal ifølge pressemeddeleslen fra EU-parlamentet være med til at gøre det nemmere for forbrugeren. I pressemeddelelsen udtaler de, at med de nye regler vil forbrugerne ikke længere have brug for en anderledes oplader, hver gang de køber en ny enhed. Man skal kunne bruge den samme oplader til alle sine små og mellemstore bærbare elektroniske enheder. Dertil bliver det også et krav for bærbare computere at understøte USB-C. Dog skal dette først tilpasses under de nye regler 40 måneder efter reglen træder i kraft – altså træder dette først i kraft i 2027.
Ikke nok med at det løser et problem ved forbrugeren, så gør det også godt for miljøet. I og med at alle bærbare enheder understøtter den samme oplader (USB-C), har forbrugerene oftets ikke brug for mere end en enkelt oplader i hjemmet. Det er det, der skal være med til at reducere mængden af el-skrot, hvilket på nuværende tidspunkt er estimeret til at være 11.000 tons skrot om året.

Billede af USB-C kabel

Udfordringer ved skiftet til USB-C

Der er specielt én stor virksomhed, der har været en smule utilfreds med beslutningen. Nemlig Apple. Apple har indtil nu brugt deres egne Lightning porte i deres iPhones, hvilket har givet dem mulighed for at tjene en masse penge på, at sælge dem ved siden af som tilbehør.
Derudover må man formode, at antalet af el-skrot bliver forøget i den første periode tiltaget sættes i værk. Det skyldes, at folk har en masse opladere liggende derhjemme, der lige pludseligt ikke kan bruges til noget.

Bliv klogere på diverse udbydere af ladere

Vi har her på siden lavet et indlæg omkring MFi Certificerede kabler & opladere til iPhone & iPad, som er værd at tage et kig på, hvis man gerne vil blive klogere på diverse udbydere af kabler, og hvad man skal være opmærksom på, når man køber kabler fra en udbyder der ikke er de originale.

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk