MFi-certificerede kabler til iPhone og iPad

MFi Certificerede kabler & opladere til iPhone & iPad

Hvad er MFi-certificering?

MFi-certificering står for Made for iPhone / iPod / iPad. Det er et program, som producenter af tilbehør til disse enheder skal igennem for at få deres hardware godkendt af Apple. Det er en streng proces, men når et produkt er MFi-certificeret, kan du være sikker på, at det er sikkert at bruge. På den anden side bør du undgå at købe og bruge Lightning-kabler, der ikke er MFi-certificerede. F.eks. billige kabler i din lokale dagligvare butik. Disse kan forårsage alle mulige skader på både kablet og selve din iOS-enhed.

Risikoen ved ikke-MFi-kabler

For det første kan et forkert kabel beskadige din enhed. Dette kan være så simpelt som at ridse kontakterne i din opladningsport, eller så alvorligt som at beskadige batteriet. Du kan også beskadige selve kablet, hvilket får det til at overophedes eller endda knække ved stikket. Hvis du er heldig, passer kablet bare ikke i din enhed, eller du vil bemærke, at den ikke oplader den korrekt. Uanset hvad, er det ikke risikoen værd.

Vores MFi-kabelanbefalinger

Heldigvis har et væld af virksomheder kastet sig over chancen for at producere Lightning-kabler til iOS- og iPad-enheder. Nedenfor finder du nogle af vores anbefalinger. Disse varierer i farve, længde og sammensætning, men de har én ting til fælles – at de alle er MFi-certificerede.

MFi-certificerede kabler til iPhone og iPad

Apple

Det første sted, du kan lede efter MFi-kabler, er naturligvis Apple. Det sælger en håndfuld kabler, der spænder fra en halv meter til 2 meter (lidt over 6 fod) (startende ved $19; amazon.com). Som det er tilfældet med alle Apple-kabler, kommer disse i hvid. Desværre er disse ikke de mest holdbare. Et kabel, vi allerede havde liggende, har en revne i nærheden af stikket. De er også tynde nok til, at de har tendens til at blive sammenfiltrede, hvilket kan være besværligt. Når det er sagt, fungerer de godt, og de er billigere end mange af deres mere robuste konkurrenter. Og selvom de ikke er de mest holdbare kabler, ved du, at de er lovlige og kan oplade din iOS- eller iPadOS-enhed.

Køb original iPhone lader hos Mackabler.dk

Anker

Navnet Anker er synonymt med kraft og bærbarhed. Hvad enten det er batterier, overspændingsbeskyttere, kabler eller andet tilbehør, er du ude efter noget pålideligt – og i dette tilfælde MFi-certificeret. Et sådant produkt er det 25 centimeter MFi-certificerede PowerLine Lightning-kabel. Længden på 25 centimeter gør kablet alsidigt, og er endda også ret tyk og holdbar og du undgår derfor også sammenfiltring, som du ofte vil opleve med tyndere kabler, som ingen nogensinde har forstået.

Ankers PowerLine-serie går op til PowerLine III, så hvis du vælger et kortere kabel, er det MFi-certificerede PowerLine III Lightning-kabel vejen at gå. Dette forbedrede kabel kommer i 90 og 180 cm. længder med sort og hvid farvemuligheder. PowerLine III er mere holdbar, men alligevel slankere end tidligere generationer.

Se udvalget af Anker kabler hos Mackabler.dk

M7

M7 laver også nogle rigtig gode MFi-certificerede kabler, til en særdeles god pris, og de fås fra 0,3 meter og op til 3 meter. Kablerne er ekstrem holdbare og sikrer dig dermed en lang levetid. På grund af M7’s gode kvalitet og tilgængelige pris, leverer de altså et super godt alternativ til de originale opladere fra Apple.

Udover at være MFi godkendt, så har kablerne her også et FCC certifikat. Når en elektronisk enhed har et FCC-certifikat, betyder det, at produktet er blevet testet til at overholde FCC-standarder, og det er blevet godkendt. En FCC-certificering betyder ikke, at produktet er sikkert eller holdbart. Det betyder blot, at det opfylder regulerede grænser for ioniserende stråling.

Se udvalget af M7 kabler hos Mackabler.dk

Hvilket mærke skal jeg så vælge?

Som du kan se, er der et væld af MFi-certificerede Lightning-kabler derude at vælge imellem. Og når det kommer til stykket, så afhænger det hele af egen præference. Hvis du leder efter et stik med farve, bør du vælge Anker. På holdbarhedsfronten er det svært at slå den dobbeltflettede nylon, som de fleste af disse kabler har. Alle mærker og kabler, som vi har nævnt her er dog godkendte og kan anbefales, så det er op til dig og dine præferencer og budget.


Hvordan vælger jeg det bedste kabel til iPhone?

Sikre dig at du vælger et kabel som er MFi godkendt og certificeret af Apple. Mærket behøver ikke at være Apple, men med en MFi-certificering, så har Apple godkendt det.

Hvilken oplader er den bedste til iPhone?

Den bedste oplader til iPhone er en som er robust og ikke mindst MFi certificeret af Apple. Det vil sige, at Apple har godkendt de chips og standarder, som benyttes, så kablet ikke kan beskadige din telefon.

Læs også

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk