New Project

Energieffektivt TV og 8 Energibesparende tips

At vælge et energieffektivt TV kan være en energibesparende og god beslutning.

Hvis du er som de fleste andre, er din daglige skærmtid sandsynligvis ret høj. Nogle mennesker har et fjernsyn tændt for baggrundsstøj. Andre har den på mute på arbejdet for at fange overskrifterne, mens de blinker forbi hele dagen. Men fjernsyn kan forbruge en betydelig mængde elektricitet, selv når de er “slukket”. Så ændring af dine tv-vaner kan muligvis give betydelige besparelser.

energieffektivt smart tv

Hvad skal du kigge efter, når du vælger et energieffektivt TV?

En række faktorer er involveret i at reducere TV-strømforbruget. Tipsene nedenfor hjælper dig med at vælge den mest energieffektive tv-type, en af ​​de nemmere måder at spare energi i dit hjem på.

Jo større fjernsynet er, desto højere elforbrug har det. For eksempel bruger et tv på 65” dobbelt så meget strøm som et på 43”.

Som udgangspunkt er LED-tv de mest energieffektive, som typisk er 20-30% billigere frem for et almindeligt LCD-tv.

Bestem, hvilken størrelse TV du har brug for.

Generelt gælder det, at jo større skærm, jo ​​mere energi vil dit tv bruge. Receiveren og højttalerne bruger lidt energi, men skærmen er det, der virkelig driver TV’ets energiforbrug. At vælge et energieffektivt tv betyder at købe et, der ikke er større, end du virkelig har brug for.

Tag billedkvaliteten i betragtning.

Billedkvalitet er en funktion af antallet af pixels på din skærm. Hver pixel bruger energi. En 4K-skærm viser 8,29 millioner pixels, hvilket er 4 gange så mange som en 1080p-skærm, hvilket kræver 4 gange så meget strøm og energi. Vær opmærksom på, at mange streamingtjenester stadig kun sender et 720p-billede. Overvej, hvor meget tid du rent faktisk bruger på at se 4K-indhold, før du investerer i et 4K-fjernsyn.

Se efter energibesparende tilstande.

Nogle fjernsyn tilbyder måder at betjene dit apparat mere effektivt på. De tilbyder funktioner som automatisk slukning, når ingen ser på, og skærmdæmpere, der reducerer den nødvendige mængde energi, når det er tændt. Den mest energieffektive tv-type vil have masser af energibesparende funktioner.

Sammenlign EnergiGuide-etiketter.

Nye tv’er inkluderer fremtrædende EnergiGuide-mærker. Disse standardiserede etiketter gør det nemt at forstå og sammenligne statistikker over kritisk energiforbrug, som estimerede årlige energiomkostninger og de samlede omkostninger spænder fra høj til lav. Når du køber et nyt fjernsyn, hjælper de dig med at besvare spørgsmål om, hvor meget strøm et tv bruger.

Se efter ENERGY STAR®-mærke.

Nye TV’er certificeret af ENERGY STAR® er i gennemsnit 25 % mere energieffektive end andre. Selvom de tilbyder funktioner, der kan sammenlignes med konventionelle sæt, fungerer de meget mere effektivt.

Invester i et smart-TV.

Tilslutning af et smart-tv er en god energibesparende strategi for smarte hjem. Et smart-tv, der er tilsluttet din smart-højttaler, kan fjernbetjenes eller i henhold til en tidsplan, du indstiller.

stroembesparende fjernsyn

Hvor meget strøm bruger et tv?

Dit tv-energiforbrug afhænger af dets teknologi, produktionskvalitet og energieffektivitet. Nye tv-apparater bruger mellem 49 og 101 kilowatt-timer om året. Før du går på indkøb og vælger et energieffektivt tv, så tjek vores guide til køb af energieffektive apparater. Og glem ikke at medregne streamingtjenestens energiforbrug.

Hvad gør et tv energieffektivt?

For at opnå en ENERGY STAR®-bedømmelse skal et fjernsyn være væsentligt mere energieffektivt end gennemsnittet på markedet – ofte 25 % eller mere. Samtidig skal den levere de samme eller bedre funktioner og ydeevne. I nogle tilfælde koster energieffektive fjernsyn mere, men prisforskellen kan hurtigt genvindes i energibesparelser.

Energiforbrug og ydeevne bliver naturligvis målt og verificeret, før produktet opnår ENERGY STAR®-mærket. Det gør det meget nemmere at vælge et energieffektivt tv.

Er nye tv mere energieffektive?

Du spekulerer måske på, om det er det værd at udskifte dit gamle tv. Er nye tv’er mere energieffektive til det punkt, hvor det er billigere at købe nyt end at holde sig til dit gamle fjernsyn?

Teknologiske fremskridt reducerer tv’ets strømforbrug dramatisk. Nye fjernsyn har ofte automatisk lysstyrkekontrol (ABC), som registrerer det omgivende lys og justerer skærmens lysstyrke automatisk. LED-baggrundsbelyste tv’er bruger en brøkdel af elektriciteten fra LCD-skærme, der findes på ældre tv’er. Det seneste fremskridt er organiske lysdioder (OLED’er), som tilbyder lysere skærme, der er både tyndere og mere effektive.

8 tips til at reducere TV-strømforbruget

Reduktion af TV-strømforbruget kan reducere det gennemsnitlige strømforbrug i hjemmet med en målbar mængde. At vælge et energieffektivt tv er en god start, men her er nogle yderligere handlinger, du kan tage for at spare mere:

  1. Sluk eller tag stikket ud af dit tv, når det ikke er i brug. Brug ikke dit fjernsyn til baggrundsstøj. En radio bruger mindre energi. Hvis du slukker for det, kan det reducere forbruget – eller bedre – frakoble dit fjernsyn fra stikkontakten for at afslutte fantomenergiforbruget. Tilslut dit fjernsyn til en strømskinne, hvilket er en mere praktisk mulighed end at trække stikket ud af væggen.
  2. Sænk din tv-skærms lysstyrke. At sænke strømforbruget på din skærm har en enorm indflydelse på strømforbruget. Når du reducerer lysstyrken, reducerer du energiforbruget.
  3. Juster din skærms kontrast. Kontrast kan også påvirke strømforbruget. Du kan programmere dit sæt til at slukke for pixels, når det viser “sort”, hvilket forbedrer dybden af ​​dit tv’s billede, når du reducerer energiforbruget.
  4. Indstil dit TV til energisparetilstand. Ved at bruge dit fjernsyns energisparetilstand kan det automatisk justere skærmens lysstyrke og kontrast for at reducere strømforbruget.
  5. Brug sleep-timer-funktionen. Sleep-timeren noterer, når du ikke har interageret med dit fjernsyn og slukker for det. Hvis du glemmer og lader dit tv være tændt, sikrer denne funktion, at du ikke spilder energi.
  6. Udnyt standbytilstand. Ligesom dvaletilstanden noterer denne funktion, når du ikke har interageret med dit tv og går i en slukket tilstand i en periode, før du til sidst slukker.
  7. Skift til billede slukket, når det er muligt. Hvis du bruger dit fjernsyn til baggrundsstøj, behøver du ikke tænde for skærmen. Du kan spare penge ved at slukke for skærmen og lytte til dine yndlingsprogrammer.
  8. Automatiser dit TV. Det giver mening at automatisere husholdningsapparater, der bruger mest strøm – som dit tv.

Hvis du er på udkig efter et nyt fjernsyn, skal du vælge den mest energieffektive tv-type, og vær særlig opmærksom på EnergiGuide-mærket og dets ENERGY STAR®-klassificering.

Det er godt at spørge: “Hvor meget strøm bruger et tv?” Men vær opmærksom på dine vaner og på måder at bruge dit tv mere effektivt på. Bare fordi du bruger meget skærmtid, betyder det ikke, at du skal forbrænde en masse elektricitet.

Top 5 Bedste Fladskærms TV i 2024

Skal du bruge et smart tv stand, så tjek de flotte standere fra Pedestal.


Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk