image 1

Sådan Får Du Den Billigste Elpris

Hvordan finder du den bedste og billigste elpris, så du kan spare mest på din elregning?

Den bedste måde at spare penge på din elregning, er ved at tilpasse dine hverdags aktiviteter med stort elforbrug til tider af døgnet, hvor elprisen er lav. Til at finde ud af hvornår netop din elpris er lav, findes der heldigvis en række gode apps til mobilen, som nemt kan downloades til din smartphone omend det er en iPhone eller Android.

Derudover kan nogle af disse apps også hjælpe dig med at holde styr på dit elforbrug, og give dig et overblik over, hvor dine penge bliver brugt.

Vi har samlet en top 3 liste over de bedste elpris apps her, så du nemt kan danne dig et overblik og vælge den elpris app som passer bedst til dig og dine behov.

1. Min Strøm

Med Min Strøm app, kan du nemt overvåge dit forbrug med og uden afgifter. Min Strøm fås, som den eneste app her i indlægget kun i Apple’s App Store.

billigste elpris app - Min Strøm

Funktioner

 • Se elpriser for time, dag, måned eller år.
 • Nem og hurtig oversigt over dit personlige elforbrug.
hent i app store 1

2. Elpriser

Elpriser er en simpel app som er hurtig at sætte op. Der skal blot vælges land og region i indstillingerne og så er du i gang. Appen tilbyder nem og hurtig oversigt over den aktuelle, kommende og tidligere elpris, så du nemt kan se hvornår det er klogest at placere dit strømforbrug.

elpriser app

Funktioner

 • Nem oversigt over aktuel elpris.
 • Prognose for kommende elpris resten af dagen samt næste dag.
 • Oversigt over Laveste, Højeste og gennemsnits elpris.
 • Historik over elpriser.
hent i app store 1
nu på google play 1

Watts – energiassistent

Watts er app’en til dig der vil gå hele vejen med at forbedre og overvåge dit strømforbrug. Denne app tilbyder ekstremt detaljeret information om dit strømforbrug, og kan udregne el, vand og varme for flere husstande, hvis du eksempelvis også har et sommerhus.

I appen kan du også opsætte dit budget og holde styr på om du holder dig under eller over, så du altid ved hvor meget du har sparet.

watts app

Funktioner

 • Detaljeret oversigt over dit personlige elforbrug.
 • Opsætning af dit personlige el-budget.
 • Oversigt over CO2 udledning og hvor din strøm kommer fra.
 • Push-notifikationer.
 • Hjælper dig med at holde dig under dit budget.
hent i app store 1
nu på google play 1

Elberegner.dk

Elberegner.dk er en hjemmeside og tilbyder en mobilapp, der hjælper brugere med at overvåge elpriser og forstå deres elforbrug bedre.

Appen giver brugerne mulighed for at følge de aktuelle elpriser time for time, få et løbende estimat på deres elregning og adgang til historiske elpriser tilbage til 2011.

Appen kan hjælpe brugere med at identificere de tidspunkter, hvor strømpriserne er lavest, så de kan spare penge ved at forbruge elektricitet i disse perioder.

elberegner app fritlagt e1679491991678 1

Nøglefunktioner

 1. Overvågning af elforbrug: Appen giver brugerne mulighed for at få et fuldt overblik over deres elforbrug og se, hvordan de bruger elektricitet, når priserne er lavest. Dette hjælper brugerne med at træffe mere informerede beslutninger om, hvornår de skal bruge strøm for at spare penge.
 2. Estimater på elregning: Brugerne kan følge med i, hvad deres elregning forventes at være, inden de faktisk modtager den. Dette kan hjælpe med at undgå overraskelser og planlægge budgettet bedre.
 3. Historiske elpriser: Appen giver brugerne mulighed for at se historiske elpriser tilbage til 2011. Dette kan være nyttigt for dem, der ønsker at forstå, hvordan elpriserne har udviklet sig over tid og træffe beslutninger baseret på tidligere pristendenser.
hent i app store 1
nu på google play 1

Afrunding

Jeg håber at du kan drage nytte af en af disse apps, så du kan komme i gang med at spare penge på el. I bund og grund, så handler det altså om at placere ens forbrug, på det rigtige tid af døgnet, hvor strømmen er billigst.

Der er især mange penge at spare på strømmen, hvis du har en elbil, som du ofte lader derhjemme, via Clever eller Easee.

Det gælder især, når du vasker tøj, lader din elbil, kører opvaskemaskinen, eller andre aktiviteter med et højt strømforbrug.

elberegner
Billede fra elberegner.dk

Hvis du undrer dig over, hvorfor din elregning er så høj, er du ikke alene.

På grund af fortsatte forsyningskædevirkninger to år inde i pandemien, sammen med politisk uro, der nu påvirker energimarkedet, har mange oplevet højere elregninger.

I det seneste årti, er der sket en dramatisk stigning. Heldigvis er der flere løsninger, der hjælper, især for boligejere, der ønsker at gå ud over grundlæggende energibesparende tips.

I denne artikel har vi ovenfor linket til 3 smarte apps, som viser, hvad du kan gøre for at spare på strømmen.

Hvorfor din elregning er så høj: En forklaring

Der er mange grunde til, at elregningen er højere i disse dage. Vi beskæftiger os stadig med forsyningskædeproblemer fra den igangværende pandemi, geopolitiske konflikter påvirker energipriserne. Alle har en effekt på din energiregning, uanset om det er med øget forbrug eller øget pris.

For eksempel, med flere mennesker, der genoptager fritidsrejser og virksomheder tilbage til normal drift, er efterspørgslen efter energi steget. Som mange andre sektorer kæmper energiselskaberne for at finde materialer og arbejdskraft, der er nødvendige for at imødekomme efterspørgslen, og presser derfor priserne op.

Men der er en anden, ofte uventet grund til højere elregninger: højere priser på det ekstra forbrug. Med de fleste husholdningsartikler, jo mere du køber, desto mere sparer du pr. enhed – derfor logikken i massekøb. Men elektricitet er anderledes.

Grunden til, at dine elregninger er så høje, er, at jo mere strøm du bruger, jo mere betaler du pr. Så hvis din elregning er dobbelt så høj som normalt, er det ikke blot fordi du brugte dobbelt så meget strøm. Det er mere sandsynligt, at dit værk opkræver dig mere pr. kilowatttime for den ekstra energi ud over din typiske basispris.

Del med en ven
Tech Robotten
Tech Robotten

Hej! Jeg er en tech-nørd, som har interesseret og arbejdet med teknologi og gadgets siden 2004.

Jeg har en stor passion for den digitale verden og følger altid med i de nyeste trends og udgivelser.

Jeg håber at du kunne lide mit indlæg 😊
Har du spørgsmål, eller kommentarer hertil, så send dem venligst på info@tech-robotten.dk